Tuesday, October 5, 2010

Izložba i sajam Udruženja žena Kovačica

U subotu 2.oktobra je Udruženje žena Kovačica otvorilo svoju tradicionalnu jesenju izložbu, sa ovogodišnjim temom ’’Lepota iz ženskih ruku’’ (Čaro kras ženskych ruk). Otvranju su prisustvovali brojni gosti i članice Udruženja, takođe gošće iz Tlmača, Slovačka, koje su sutradan održale i kratak muzičko-scenski program. Odmah nakon otvaranja izložbe ženskih ručnih radova otvorena je izložba naivne umetnosti u Galeriji naivne umetnosti u Kovačici, koja je organizovana već po 59-ti put.
U nedelju 3.oktobra održan je četvrti etno-sajam rukotvorina u organizaciji Udruženja žena Kovačica. U okviru sajma je realizovana i izložba ’’Kreativne žene opštine Kovačica’’ iz projekta ’’Žene u ruralnom razvoju’’ u kojem Udruženje žena Kovačica učestvuje zajedno sa Suboticom, Malim Iđošem, Bačkom Topolom i Nišom. Na sajmu su učestvovala društva i pojedinci iz naselja opštine Kovačica: Uzdin, Crepaja, Debeljača, Padina; ženska društva iz slovačkih sredina: Stara Pazova, Bački Petrovac, Kisač, Silbaš, Aradac, Bačka Palanka, Gložan; ali i iz Dolova, Tomaševca, Pančeva, Inđije, Bogatića, Plandišta. Bogatu izložbu je video veliki broj kovačičana ali i gostiju iz drugih naselja opštine. 

U okviru etno-sajma organizovana je i 4. Tortijada. Ona nije takmičarskog karaktera. Žene koje nisu članice udruženja ali žele na neki način da ga podrže, naprave i poklone torte Udruženju, koje ih prodaje a iz sakupljenih sredstava finansira svoj rad. 
 Više fotografija pogledajte na našem Facebook profilu: www.facebook.com/zenskyspolok.kovacica

No comments:

Post a Comment