Tuesday, October 5, 2010

Seoski dan II – izložba ’’ Kreativne žene opštine Kovačica’’

Iz projekta ’’Žene u ruralnom razvoju’’ koji realizuje Udruženje žena Kovačica sa partnerima Femina Creativa iz Subotice (Lead partner) i udruženjima žena iz Bačke Topole, Malog Iđoša i Niša, realizovan je lokalni seoski dan žena II pod nazivom ’’Kreativne žene opštine Kovačica’’.
Prvi seoski dan je organizovan u junu ove godine, zajedno sa izložbom dečijih crteža. Na ovoj izložbi učestvovale su žene iz Kovačice (Eva Babkova, Marina Nemček, Magdalena Toman, Ana Lenhart, Jarka Hriešikova, Alžbeta Pavuz, Vierka Svetlik, Vesna Mitić), Uzdina (Udruženje slikarki ’’Anujka Maran’’) i Debeljače (Simona Terečik), jedna gošća iz Pančeva (Danijela Momić) i jedan muškarac (Pavel Vereski). Prikazani su proizvodi od slame, drveta, kukuruzovog lišća, žice... slike, nakit, oslikani upotrebni predmeti, magneti... i tradicionalne rukotvorine: vez, tkanje, itd.

Tokom ove prodajne izložbe, volonteri iz Kluba studentske omladine Kovačica pod vođstvom Mariane Gajan, lokalne koordinatorke projekta, su izvršili intervjuisanje učesnika etno-sajma i posetilaca, delili su razglednice iz projekta i promovisali mrežu ’’Čičak’’.
 Više fotografija pogledajte na našem Facebook profilu: www.facebook.com/zenskyspolok.kovacica

No comments:

Post a Comment