Monday, March 28, 2011

Finale v recitacii - Finale u recitovanju

Včera, v nedel'u 27. marca v Padine prebiehala finalova sut'až v recitovani pre ženy. Pod organizaciu sa podpisala Asociacia slovenskych spolkov žien vo Vojvodine a domaci Spolok žien Padina.
Sily v prednese krasneho slova si zmerali najlepšie z Banatu a Bačky. Vit'azky tejto sut'aži sa zučastnia na Slovensku, ako predstavitel'ky žien z Vojvodiny, na recitačnej sut'aži Vansovej Lomnička. Tohto roku to budu:
Maria Galasova z Padiny a Danica Vrbova z Hajdušice (pre prednes prozi) a Anita Jonaš Mišić z Bieleho Blata (prednes poezie).
Pod'akuvame domacim a gratulujeme vit'azkam.

Juče, u nedelju 27. marta, je u Padini održano finalno takmičenje u recitovanju za žene. Ovo takmičenje organizuje Asocijacija slovačkih udruženja žena a ove godine su domaćice bile žene iz Udruženja žena Padina.
Takmičile su se najbolje iz Banata i Bačke. Pobednice će imati prilike da kao predstavnice Vojvodine učestvuju na takmičenju u recitovanju u Slovačkoj, pod nazivom ''Vansovej Lomnička''. Ove godine, to će biti Marija Galas iz Padine i Danica Vrbova iz Hajdušice (za recitovanje proze) i Anita Jonaš Mišić iz Belog Blata (za recitovanje poezije).
Zahvaljujemo domaćicama i čestitamo pobednicama.

Viacej o tomto podujati - TU.  - Više o ovome - ovde.

No comments:

Post a Comment