Monday, April 11, 2011

Prvo mesto u originalnosti - Prve miesto v originalite

Članice Udruženja žena Kovačica, na poziv Udruženja ''Bakice'' Uzdin i Udruženja žena Vrnjačka banja, učestvovale su po prvi put na 8. manifestacija ''Zlatne niti'' u domaćoj radinosti, kulinarstvu i izvornom stvaralaštvu u Vrnjačkoj banji. One su predstavile stvaralaštvo kovačičkih Slovaka: vez, kolače, umetničke rukotvorine. Žene su se obukle u slovačku tradicionalnu nošnju, da bi što bolje dočarale svoju kulturnu baštinu.
Za ovu izložbu su dobile od žirija manifestacije, Povelju i I mesto za originalnost u narodnim rukotvorinama i likovnoj umetnosti .
Fotografije možete pogledati na našoj FB stranici.
Povelja za originalnost
Členky Ženskeho spolku Kovačica sa, na pozvanie spolku ''Bakice'' z Uzdinu a Spolku žien Vrnjačkej Banje, zučastnili po prvy krat na 8. manifestacii ''Zlatne niti'' v domacich pracach, jedlach a tradičnej tvorivosti vo Vrnjačkej banji. Ony prezentovali tvorivost' kovačickych slovakov: vyšivky, kolače, umelecke ručne prace. Ženy sa vyobliekali do slovenskych tradičnych krojov aby čo lepšie predstavili svoje kulturne dedičstvo.
Pre tuto vystavu od členov poroty, si ziskali Diplom a I cenu za originalitu v l'udovych ručnych pracach a vytvarnom umeni.
Fotogfafie si možete pozriet' na našej FB stranke.

No comments:

Post a Comment